Lašiša medaus ir sojų padaže
Reikės:
- 2 v. š. medaus
- 50 ml sojų padažo
- 2 v. š. citrinų sulčių
- aitriųjų paprikų dribsnių pagal skonį
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 4 lašišos gabalėlių (po 150 g)
- druskos
- juodųjų pipirų
- 3 sutrintų česnako skiltelių
- 1 citrinos, supjaustytos skiltelėmis
Kaip gaminti
Lašišos gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Dubenėlyje sumaišykite medų, sojų padažą, citrinos sultis ir aitriųjų paprikų dribsnius.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Dėkite lašišą odele žemyn į keptuvę, apibarstykite druska ir pipirais. Kepkite lašišą maždaug 6 minutes, tuomet apverskite ir supilkite dar vieną šaukštą aliejaus.
Dėkite trintus česnakus, pakepkite apie minutę ir supilkite medaus ir sojų padažą, sudėkite skiltelėmis pjaustytą citriną. Kaitinkite, kol padažas sutirštės ir jo sumažės maždaug trečdaliu.
Patiekite su ryžiais, bulvių koše, daržovėmis ar kitu mėgstamu garnyru ir citrinos skiltele.