Lašiša medaus ir sojų padaže: paruošti paprasta, o skonis – nuostabus

2023 m. sausio 14 d. 14:01
Lrytas.lt
Receptas
Lašiša medaus ir sojų padaže – puikaus skonio patiekalas, kurį paruošti pagal šį receptą taip lengva ir paprasta, kad tikrai pavyks visiems, o skonis įtiks net ir tiems, kurie ne itin garbina žuvį.
Daugiau nuotraukų (1)
Lašiša medaus ir sojų padaže 
Reikės:
  • 2 v. š. medaus 
  • 50 ml sojų padažo 
  • 2 v. š. citrinų sulčių 
  • aitriųjų paprikų dribsnių pagal skonį 
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus 
  • 4 lašišos gabalėlių (po 150 g)
  • druskos
  • juodųjų pipirų 
  • 3 sutrintų česnako skiltelių 
  • 1 citrinos, supjaustytos skiltelėmis
Kaip gaminti
Lašišos gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 
Dubenėlyje sumaišykite medų, sojų padažą, citrinos sultis ir aitriųjų paprikų dribsnius. 
Didelėje keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Dėkite lašišą odele žemyn į keptuvę, apibarstykite druska ir pipirais. Kepkite lašišą maždaug 6 minutes, tuomet apverskite ir supilkite dar vieną šaukštą  aliejaus. 
Dėkite trintus česnakus, pakepkite apie minutę ir supilkite medaus ir sojų padažą, sudėkite skiltelėmis pjaustytą citriną. Kaitinkite, kol padažas sutirštės ir jo sumažės maždaug trečdaliu. 
Patiekite su ryžiais, bulvių koše, daržovėmis ar kitu mėgstamu garnyru ir citrinos skiltele.
lašišareceptasžuvies patiekalai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.