Migdolų pastai reikės:
- 200 g migdolų riešutų
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Migdolus paskleidžiame ant kepimo skardoje patiesto kepimo popieriaus ir kepiname 10 minučių arba kol šie paruduos ir taps kvapnūs.
Migdolus šiek tiek atvėsiname, suberiame į smulkintuvo indą ir sumalame. Geriausia pradėti malti pasirinkus vidutinį trintuvo greitį, kol riešutai susimals iki miltų. Tuomet įjungiame stipriausią režimą ir malame iki vientisos masės, skystos konsistencijos.
Riešutų pastos tirštumas priklauso nuo smulkinimo laiko. Kuo ilgiau smulkinsite, tuo skystesnė bus riešutų pasta.
Pagamintą riešutų pastą sudedame į indelį ir laikome šaldytuve.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.