Kanelės
Reikės:
- 500 ml pieno;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- 3 kiaušinių trynių;
- 1 kiaušinio;
- 150 g miltų;
- 200 g cukraus;
- 2 v. š. romo;
- 60 g sviesto (+ šiek tiek formelėms patepti);
- rudojo cukraus formelėms pabarstyti.
Kaip gaminti
Į prikaistuvį supilame pieną ir vanilės ekstraktą. Pieną užverdame ir pakaitiname apie 5 min. Leidžiame pravėsti.
Sviestą ištirpiname. Cukrų ir miltus sumaišome. Trynius ir kiaušinį paplakame ir supilame į miltų ir cukraus mišinį. Į pieną supilame tirpintą sviestą, išmaišome. Ant miltų ir kiaušinių masės supilame pieną. Gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų. Man patogiausia tai padaryti šluotele.
Įpilame romo. Tešla skysta. Taip ir turi būti, nesigundykite dėti daugiau miltų. Tešlą dedame 12–24 val. į šaldytuvą.
Kanelių formeles šiek tiek patepame sviestu, pabarstome ruduoju cukrumi. Pilame tešlą į formeles iki pat viršaus.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir kepame 7 min., tada kaitrą sumažiname iki 160 laipsnių ir kepame dar 35 min.