Lengvai paruošiama balandėlių sriuba sušildys ne tik pilvą, bet ir sielą

2023 m. sausio 10 d. 17:28
Lrytas.lt
Receptas
Kai užsimanysite balandėlių, tačiau neturėsite laiko ar noro juos gaminti – yra išeitis: išsivirkite sriubos, kurios skonis primins šį visiems patinkantį patiekalą, tačiau ją paruošite daug greičiau.
Daugiau nuotraukų (1)
Ši sriuba – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei šaltą žiemos vakarą. Sušildys ne tik pilvą, bet ir sielą. 
Lengvai ir paprastai pagaminama kopūstų ir mėsos faršo sriuba patiks visai šeimai, tad gaminkite nedvejodami. 
Balandėlių sriuba 
Reikės:
  • 2 v. š. aliejaus 
  • 250 g maltos jautienos 
  • druskos ir pipirų 
  • svogūno 
  • maždaug 4 puodelių pjaustyto šviežio kopūsto 
  • 2 vidutinio dydžio morkų 
  • 4 puodelių sultinio 
  • skardinės trintų konservuotų pomidorų 
  • pusės puodelio ryžių 
  • lauro lapo
  • patiekti reikės petražolių, grietinės (nebūtinai).
Kaip gaminti 
Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir sudėkite maltą jautieną. Pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite, kol paruduos.
Suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite dar 2–3 minutes, kol svogūnai suminkštės.
Suberkite pjaustytus kopūstus, morkas, pomidorus, jautienos sultinį, ryžius, dėkite lauro lapą, druskos. Viską išmaišykite.
Užvirinkite sriubą ir virkite apie 25 minutes, kol ryžiai suminkštės.
Išimkite lauro lapą, pilkite į lėkštes ir patiekite apibarstę petražolėmis ir pagardinę grietine.
sriubabalandėliaireceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.