Ši sriuba – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei šaltą žiemos vakarą. Sušildys ne tik pilvą, bet ir sielą.
Lengvai ir paprastai pagaminama kopūstų ir mėsos faršo sriuba patiks visai šeimai, tad gaminkite nedvejodami.
Balandėlių sriuba
Reikės:
- 2 v. š. aliejaus
- 250 g maltos jautienos
- druskos ir pipirų
- svogūno
- maždaug 4 puodelių pjaustyto šviežio kopūsto
- 2 vidutinio dydžio morkų
- 4 puodelių sultinio
- skardinės trintų konservuotų pomidorų
- pusės puodelio ryžių
- lauro lapo
- patiekti reikės petražolių, grietinės (nebūtinai).
Kaip gaminti
Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir sudėkite maltą jautieną. Pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite, kol paruduos.
Suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite dar 2–3 minutes, kol svogūnai suminkštės.
Suberkite pjaustytus kopūstus, morkas, pomidorus, jautienos sultinį, ryžius, dėkite lauro lapą, druskos. Viską išmaišykite.
Užvirinkite sriubą ir virkite apie 25 minutes, kol ryžiai suminkštės.
Išimkite lauro lapą, pilkite į lėkštes ir patiekite apibarstę petražolėmis ir pagardinę grietine.