Jei turėsite iš anksto išvirtų bulvių, užtruksite vos 20 minučių – ir galėsite kviesti šeimą prie stalo. Viskas paruošiama paprastai, viename dubenyje, o kepsnelius galite kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje.
Išbandykite šiuos bulvių ir tuno kepsnelius, kai užsinorėsite ko nors pikantiško, turtingo baltymais ir gardaus.
Patiekite su jogurtiniu padažu ir šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis.
Bulvių ir tuno kepsneliai
Reikės:
- 400 g virtų bulvių
- druskos
- 2 skardinių tuno savo sultyse
- pusės puodelio džiūvėsėlių (galima pakeisti avižiniais dribsniais)
- nedidelio svogūno
- juodųjų pipirų
- krapų arba petražolių
- aliejaus kepti
Patiekti reikės:
- citrinos
- jogurtinio padažo
Kaip gaminti
Sutrinkite ar sumalkite virtas bulves. Tuną nusunkite, dėkite ant bulvių, berkite pusę džiūvėsėlių arba avižinių dribsnių, susmulkintą svogūną, žoleles, druską ir pipirus, viską gerai sumaišykite.
Drėgnomis rankomis suformuokite kepsnelius, apvoliokite likusiuose džiūvėsėliuose ar avižiniuose dribsniuose.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių maždaug po 4–5 minutes ar kol apskrus.
Padažui sumaišykite graikinį jogurtą, išspaustą česnako skiltelę, šlakelį citrinos sulčių, įmaišykite šviežių žolelių.
Patiekite su padažu ir citrinos skiltele.