Paruošti nesudėtinga, tad pasilepinkite.
Reikės:
- 400 g vištienos (šlaunelių mėsos ar filė)
- kiaušinio
- 1 v. š. krakmolo
- 1 v. š. aliejaus
- 1 v. š. vandens
Padažui reikės:
- 1 v. š. aliejaus
- 2–3 česnako skiltelių
- aitriosios paprikos
- saldžiosios paprikos
- 2–3 cm dydžio imbiero gabaliuko
- pusės puodelio apelsinų sulčių
- trečdalio puodelio rudojo cukraus
- trečdalio puodelio sojų padažo
- 1 v. š. pomidorų pastos
- 3 v. š. ryžių acto
- 2 v. š. krakmolo
Patiekti reikės:
- virtų ryžių
- sezamų sėklų
Kaip gaminti
Vištieną supjaustykite gabaliukais. Išplakite kiaušinį su šaukštu vandens, aliejumi ir krakmolu, sumeskite vištienos gabaliukus, išmaišykite, kad pasidengtų tešla.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištienos gabaliukus. Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Paruoškite padažą: aliejuje apkepkite smulkintą aitriąją ir saldžiąją paprikas, česnakus, sudėkite tarkuotą imbierą.
Supilkite apelsinų sultis, berkite cukrų, pakaitinkite. Kai cukrus ištirps, supilkite sojų padažą, pomidorų pastą, actą. Krakmolą išmaišykite keliuose šaukštuose šalto vandens, supilkite į padažą ir pakaitinkite, kol padažas sutirštės.
Sudėkite vištieną, apibarstykite sezamais ir patiekite su išvirtais ryžiais.