Su „Savaitgalio“ skaitytojais ji pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – kepenėlių paštetas. Verta išbandyti!
Kepenėlių paštetas
Siūlomas kepenėlių ir mėsos santykis 1:1
Reikės:
- 0,5 kg kepenėlių (įprastai naudoju galvijų ar vištų)
- 0,5 kg riebesnės kiaulienos
- 1 morkos
- 1 svogūno
- nedidelio gabalėlio saliero šaknies (galima įdėti ir kitų mėgstamų daržovių)
- druskos
- 1 v. š. brendžio
- sviesto kepti
Pagardinti reikės:
- citrininių ir kvapiųjų pipirų
- raudonėlių
Papildomai reikės:
- džiovintų grybų arba džiovintų slyvų, arba spanguolių
Kaip gaminti
Kepenėles porą valandų pamirkykite piene, pašalinkite plėves ir gyslas, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tada kelias minutes apkepkite svieste, pagardinkite druska ir pipirais.
Kiaulieną pasūdykite, įtrinkite prieskoniais ir su morka, svogūnu ir salieru kepkite kepimo maiše iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kaip įprastai keptumėte kepsnį.
Iškeptas kepenėles, mėsą ir daržoves sumalkite mėsmale. Gautą pašteto masę gerai išmaišykite, patikrinkite, ar netrūksta prieskonių, ir įpilkite brendžio.
Galima įdėti įvairių recepte paminėtų priedų. Ypač skanu su džiovintomis slyvomis. Prieš maišant į paštetą jas reikėtų pamirkyti karštame vandenyje ir nusunkti.
Paštetą sudėkite į gražią kepimo formą, kuri tiks patiekti ant stalo, ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min.