Blynai su kefyru – turbūt patys mėgstamiausi

2023 m. sausio 2 d. 13:27
„Skanauk su Aušra“
Receptas
Blynai su kefyru yra turbūt mano patys mėgstamiausi blynai! Aš gana dažnai juos kepu ir vis ieškau tobulo recepto. Nežinau, ar jį radau, bet šie blyneliai man tikrai patiko. Jie yra minkšti ir purūs.
Daugiau nuotraukų (3)
Pastebėjau, kad skirtingų gamintojų kefyras gali kažkiek skirtis. Naudojau gana skystą kefyrą.
Keletas patarimų:
tešla turėtų būti nelabai tiršta, bet ir ne skysta;
svarbu tešlos nepermaišyti;
kol vieni blynai kepa, kitus galima palaikyti apie 100 C įkaitintoje orkaitėje;
visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros;
stiklinės dydis – 250 ml.
Blynai su kefyru
Reikės: 
  • 1 kiaušinio, L dydžio
  • 250 g (1 1/4 st.) kefyro
  • 160 g (1 1/4 st.) kvietinių miltų
  • 1 valg. š. ištirpinto sviesto
  • 1/2 arbat. š. sodos
  • 1-2 valg. š. cukraus
  • vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • aliejaus kepti
Kaip gaminti
Dideliame inde sumaišyti miltus, sodą, druską.
Kitame inde šluotele išplakti kefyrą, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų. Juos supilti į indą su miltais. Šluotele, o po to mentele išmaišyti.
Supilti sviestą. Vėl atsargiai išmaišyti. Tešloje gali likti gumuliukų, bet svarbu jos nepermaišyti. Palikti pastovėti apie 10 min.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant neaukštos/vidutinės kaitros. Kabinti po 1 valg. š. tešlos ir kepti po keletą minučių iš abiejų pusių.
Blynaiblynų receptaireceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.