Pastebėjau, kad skirtingų gamintojų kefyras gali kažkiek skirtis. Naudojau gana skystą kefyrą.
Keletas patarimų:
tešla turėtų būti nelabai tiršta, bet ir ne skysta;
svarbu tešlos nepermaišyti;
kol vieni blynai kepa, kitus galima palaikyti apie 100 C įkaitintoje orkaitėje;
visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros;
stiklinės dydis – 250 ml.
Blynai su kefyru
Reikės:
- 1 kiaušinio, L dydžio
- 250 g (1 1/4 st.) kefyro
- 160 g (1 1/4 st.) kvietinių miltų
- 1 valg. š. ištirpinto sviesto
- 1/2 arbat. š. sodos
- 1-2 valg. š. cukraus
- vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Dideliame inde sumaišyti miltus, sodą, druską.
Kitame inde šluotele išplakti kefyrą, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų. Juos supilti į indą su miltais. Šluotele, o po to mentele išmaišyti.
Supilti sviestą. Vėl atsargiai išmaišyti. Tešloje gali likti gumuliukų, bet svarbu jos nepermaišyti. Palikti pastovėti apie 10 min.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant neaukštos/vidutinės kaitros. Kabinti po 1 valg. š. tešlos ir kepti po keletą minučių iš abiejų pusių.