Kita vertus, manau, kad dauguma mūsų per šventes norime nustebinti ne tik šeimą, bet ir svečius kokiu nors nauju, dar nematytu užkandžiu.
Krabų lazdelių ir sūrio rutuliukai kaip tik gali būti vienas tokių užkandžių, kurio norės paragauti kiekvienas. Juk iš esmės valgome akimis, o šie rutuliukai tikrai patraukia visų dėmesį.
Į rutuliukų masę dar galite įdėti sutarkuoto kietai virto kiaušinio, o jei norisi margesnių, įmaišykite susmulkintų šviežių krapų.
Krabų lazdelių ir sūrio rutuliukai
Reikės:
- 300 g krabų lazdelių
- 150 g kietesnio fermentinio sūrio (gaudos, ementalio ar pan.)
- 3 v. š. majonezo
- saujos juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
- 1 skiltelės česnako
- druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Krabų lazdeles ir sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Į šalį atidėkite gerą saują susmulkintų krabų lazdelių.
Česnako skiltelę nulupkite ir sutrinkite česnako spaustuku.
Viename dubenyje sumaišykite krabų lazdeles, sūrį, majonezą ir česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais. Masę palikite šaldytuve 30 min.
Kai ji atšals, drėgnomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus, į kiekvieno vidurį įspauskite po 1 alyvuogę, apvoliokite smulkintose krabų lazdelėse, gerai paspauskite. Iš viso turėtų išeiti maždaug 25 rutuliukai.
Sudėkite juos į lėkštę ir prieš patiekdami bent 30 minučių palaikykite šaldytuve.