Tokiu atveju nėra nieko geriau nei trinta daržovių sriuba, kuri bus palaima tiek skrandžiui, tiek gomuriui. Be to, aprūpins švenčių nualintą organizmą visomis naudingomis medžiagomis – skaidulomis, mineralalais ir vitaminais.
Net jeigu pavargote nuo maisto ruošimo, patiekti trintą sriubą šeimai tikrai paprasčiau nei paprasta. Tereikia įdarbinti virtuvinį kombainą „Kenwood Prospero+ KHC29.W0SI“, kuriuo daržoves ir kitus ingredientus sutrinsite greitai ir tolygiai.
„Kenwood Prospero+ KHC29.W0SI“ – galingas ir atliekantis daugybę įvairiausių funkcijų prietaisas. Šis virtuvės pagalbininkas turi net 4,3 litro talpos maišymo dubenį ir atlieka visas reikalingiausias funkcijas – pjausto, kapoja, smulkina, trina, plaka, maišo tešlą, tarkuoja, spaudžia sultis – ir tai dar ne viskas. Tad pasitelkite jį į pagalbą ruošdami trintą sriubą, ir ne tik ją.
Dalijamės receptais.
Trinta bulvių, porų ir džiovintų baravykų sriuba
Reikės:
- šaukšto sviesto
- 2 porų
- 6 bulvių
- kelių džiovintų baravykų
- 4 puodelių vištienos ar jautienos sultinio
- lauro lapelio
- druskos
- juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Baravykus išmirkykite vandenyje.
Supjaustykite porų baltąją dalį ir berkite į puodą su sviestu. Apkepkite, kol suminkštės.
Keletą šaukštų porų palikite sriubai patiekti.
Berkite supjaustytas bulves, išmirkytus baravykus, dėkite lauro lapą, užpilkite sultiniu ir užvirkite. Virkite, kol bulvės suminkštės.
Perkoškite sriubą (sultinio neišpilkite), lauro lapą pašalinkite, daržoves ir grybus suberkite į „Kenwood Prospero+ KHC29.W0SI“ kombaino smulkintuvą, užpilkite šiek tiek skysčio ir sutrinkite. Supilkite atgal į puodą, sumaišykite su sultiniu. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Jei norisi, pagardinkite grietine.
Pilstykite sriubą į dubenėlius, apibarstykite keptais porais ir patiekite.
Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu
Reikės:
- 1 kg moliūgo
- skardinės kokosų pieno
- 2 puodelių vištienos ar daržovių sultinio
- 1 a. š. maltų kuminų
- 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
- aitriųjų paprikų miltelių pagal skonį
- džiovintų imbierų miltelių pagal skonį (arba trinto žalio imbiero)
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- druskos
- pipirų
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Moliūgą supjaustykite gabalėliais (žievę pašalinkite) ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar kepimo inde. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol suminkštės.
Iškepusį moliūgą šiek tiek atvėsinkite, dėkite į kombaino smulkintuvo indą, kartu suberkite prieskonius, užpilkite šiek tiek sultinio. Sutrinkite iki vientisos masės.
Sumaišykite puode su likusiu sultiniu, kokosų pienu, paskaninkite druska ir pipirais.
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su pelėsiniu sūriu
Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu – švelnaus ir kartu pikantiško skonio.
Reikės:
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 vidutinio dydžio svogūno (sukapoto)
- 2 nedidelių bulvių, nuskustų ir supjaustytų
- 1 žiedinio kopūsto galvos
- 4–5 puodelių vištienos ar daržovių sultinio
- 150 g mėlynojo pelėsinio sūrio, supjaustyto kubeliais
- druskos, pipirų
- žalumynų patiekti
Kaip gaminti
Žiedinio kopūsto kotą pašalinkite, galvą išskirstykite žiedynais.
Puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus. Sudėkite bulves, žiedinio kopūsto žiedynus ir maišydami apkepkite maždaug 2 minutes. Supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir virkite 20–25 minutes, kol daržovės suminkštės.
Daržoves nukoškite (skysčio neišpilkite!), sudėkite į kombaino smulkintuvą, užpilkite šiek tiek skysčio ir sutrinkite. Supilkite atgal į puodą, užpilkite sultiniu, kuriame virė. Išmaišykite, sudėkite sūrį ir kaitinkite maišydami, kol jis išsilydys.
Supilstę į dubenėlius galite užbarstyti sūrio, papuošti kapotais žalumynais.