Skamba neįtikėtinai, kad šiais laikais žmogus neturi šaldytuvo ir tuo džiaugiasi. Tačiau viskas atrodo kitaip, kai gyveni šalia nuosavo restorano ir šviežiu maistu gali mėgautis, kada įsigeidžia širdis.
„Moku daug ką pagaminti, tik dabar tokio poreikio neliko.
Anksčiau gamindavau dažniau ir man visai patikdavo, esu visokių receptų prigalvojusi. Pavyzdžiui, mano firminis kalakutienos troškinys su džiovintais vaisiais moliūge yra patekęs į kulinarinę knygą. Mes šį patiekalą stengiamės pagaminti tradiciškai kiekvienais metais rudenėjant per mano gimtadienį“, – pasakojo verslininkė.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais ji pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – salotų su tunu.
Salotos su tunu
Reikės (vienai porcijai):
- 120 g gūžinių salotų
- 50 g agurkų
- 50 g pomidorų
- 10 g mėlynojo svogūno
- 80 g konservuoto tuno
- 1 virto kiaušinio
- 2 citrinos skiltelių
- 30–40 g alyvuogių
- sultenių
- žolelių ir garstyčių padažo
Žolelių ir garstyčių padažui reikės:
- 20 g lapinių petražolių lapelių
- 100 g baltojo vyno acto
- 80 g cukraus
- 40 g grūdėtųjų garstyčių
- 400 ml saulėgrąžų aliejaus
Salotas suplėšykite į dubenį, sudėkite supjaustytus agurkus, pomidorus, svogūnus, kiaušinius, ant viršaus dėkite likusius produktus, sumaišykite ir pagardinkite žolelių ir garstyčių padažu.