Karštam šokoladui reikės (1 porcijai):
- 300 ml augalinio pieno (recepte naudotas migdolų nesaldintas pienas)
- 1 šaukšto nesaldintos kakavos
- 2–3 gabaliukų juodojo šokolado (juos susmulkinus turėtų gautis apie 2 šaukštai)
- 1,5 šaukštelio burbono vanilės skonio cukraus
Kaip gaminti
Pieną užkaisti nedideliame inde, iškart sudėti kakavą, cukrų ir gerai sumulkintą juodą šokoladą.
Viską kaitinti ant silpnos ugnies vis maišant, kol viskas ištirps ir gėrimas bus pakankamai karštas.
Galima paragauti, ar netrūksta saldumo.
Patiekti galima su augaline plakta grietinėle ar užsidėti šiek tiek kokosų pieno kietosios dalies ant gėrimo viršaus.
Skanaus!
Receptu pasidalino ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.