Varškės ir aguonų keksas
Tešlai reikės:
- 250 g miltų
- 50 g migdolų miltų
- 350 g varškės (aš naudoju tik riebią)
- 200 g cukraus
- 165 g minkšto sviesto
- 4 kiaušinių
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 apelsino žievelės
- vanilės
Įdarui reikės:
- 2 kiaušinių
- 70 g cukraus
- 50 g manų
- 300 ml pieno
- 50 g sviesto
- 250 g aguonų (tinka maltos)
Kaip gaminti
Pirmiausia pasidarome įdarą. Pieną ir sviestą pilame į puodą ir užkaitiname iki virimo. Tada pilame cukrų, manus, išmaišome ir leidžiame brinkti apie 10 min. Supilame aguonas ir palaikome, kol masė atvėsta. Įmušame 2 kiaušinius ir išmaišome.
Tešlai minkštą sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną mušame kiaušinius ir kiekvieną įmaišome, kol gerai susijungs su sviesto mase.
Tada beriame varškę (galime pertrinti per sietelį), vanilę, apelsino žieveles. Išmaišome.
Miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius sumaišome ir suberiame į sviesto masę. Viską gerai išmaišome.
Pusę varškės masės dedame į sviestu išteptą kekso formą, tada pilame aguonų įdarą (bus skystokas), ant viršaus – likusią varškės tešlą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val.
Atvėsiname formoje.
Galima puošti šokoladu.
Ačiū, jei pasidalinsi šiuo receptu, gal kas nors ieško būtent tokio.