Aštuonkojų čiuptuvai pagal V. Radzevičių: paruošti paprasta, o rezultatas – šventiškas

2022 m. gruodžio 19 d. 13:02
Receptas
Apklausos rodo, kad vis dažniau žmonės šalia tradicinių Kūčių patiekalų ant stalo patiekia ir įvairių naujovių. Vieni gamina ar užsisako sušius, kiti kepa krevetes ar kitas jūros gėrybės. Kas antras gyventojas tokius Kūčių stalo pokyčius vertina teigiamai, dalis jų ką nors neįprasto stengiasi gaminti kasmet. 
Daugiau nuotraukų (1)
Kulinaras ir keliautojas Vytaras Radzevičius sako, kad savo šeimą šiemet per šventes galite pradžiuginti namuose gamintu aštuonkoju. Anot jo, yra įvairių ir dažnai visai nesudėtingų būdų, kaip ji paruošti, o jei pirksite jau virtą aštuonkojį ar jo čiuptuvus – tikrai ilgai netruksite.
„Skirtingos kultūros turi įvairias šio jūros ir vandenynų gyvūno ruošimo tradicijas. Aštuonkojį galima ruošti tiek visą, tiek ir dalimis, dėti jį į salotas, ant užkandžiams skirtų sumuštinukų arba pateikti kaip pagrindinį karštą patiekalą“, – sako „Lidl“ šefas V. Radzevičius. 
Jis ypač rekomenduoja pasigaminti aštuonkojų čiuptuvus su pomidorais ir dalijasi receptu, kuris pravers ruošiant Kūčių ar Kalėdų vakarienę. Pasak pašnekovo, aštuonkojai valgytojų yra mėgstami dėl to, kad yra išskirtinio skonio, o juos paruošti – nesudėtinga.
„Žmonės prieš šventes nuo užsikrautų rūpesčių kartais yra įsitempę ir prie stalo su artimaisiais, kuriuos visais būdais nori nustebinti, sėda pavargę. Įsivaizduoju, kad kai kuriems pasiūlius pasigaminti aštuonkojį Kūčioms, to rūpesčio pradžioje gali būti dar daugiau. Tačiau tikrai nebūtina visų įmantriausių patiekalų ruošti nuo pradžios iki galo. Jau išvirti, šaldyti aštuonkojai būtent tokiems atvejams ir yra, nes tereikia juos tik atšildyti ir paruošti taip, kaip jums patinka“, – sako V. Radzevičius. 
Šią savaitę „Lidl“ parduotuvėse be aštuonkojų čiuptuvų rasite ir kitų išskirtinių prekių iš „Deluxe“ asortimento: elnienos, kiaulienos arba vištienos ir kurapkų paštetus, jautienos karpačą, lašišų ir karštai rūkytų vaivorykštinių upėtakių rinkinį, sūdytus vaivorykštinių upėtakių ikrus bei įvairius desertus. 
Jeigu niekada nesate gaminę aštuonkojo arba ieškote naujo recepto – šefas V. Radzevičius dalijasi savo mėgstamu aštuonkojo su salotomis ir pomidorais ruošimo būdu. Tokį patiekalą drąsiai galite patiekti ir ant šventinio stalo.
Šventinis aštuonkojis pagal V. Radzevičių
Reikės:
  • 250 g „Deluxe“ aštuonkojų čiuptuvų
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • šalotinių svogūnų
  • krapų
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • aliejaus kepti
Kaip gaminti 
Aštuonkojus atitirpinkite. 
Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite supjaustytus pomidorus. Kepkite pamaišydami kelias minutes, kol suminkštės. Šalotinius svogūnus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į keptuvę su pomidorais. Pakepkite kelias minutes. Apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir smulkintais krapais.
Kitoje keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinkite atitirpusius aštuonkojų čiuptuvus. Juos taip pat pagardinkite pipirais ir druska. Dėkite į lėkštę, o kaip garnyrą patiekite paruoštus keptus pomidorus su salotomis. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.