Šildantis šaltalankių kompotas
Reikės:
- 300 g šaltalankių
- 1 apelsino
- 1 l vandens
- 10 kardamono ankščių
- 10 vnt. gvazdikėlių
- cinamono lazdelės
- cukraus ar sirupo pagal skonį
Kaip gaminti
Užverdame vandenį, beriame šaltalankius ir prieskonius.
Užverdame, išjungiame ir paliekame 10–15 min.
Nukošiame, įpilame apelsino sulčių, pagardiname cukrumi ar kitu saldikliu pagal skonį.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.