Dangiškas tortas pagal Jūratės iš Rietavo receptą puikiai tiks Kalėdoms

2022 m. gruodžio 14 d. 14:34
Lrytas.lt
Receptas
Rietave gyvenanti Jūratė Kalėdoms siūlo išsikepti dangišką tortą. Išbandykite – dalijamės jos receptu.
Daugiau nuotraukų (9)
Dangiškas tortas 
Reikės:
  • 125 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 300 g cukraus
  • 30 g pieno
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 100 g migdolų
Įdarui:
  • 300 g raudonųjų serbentų
  • 50 g cukraus
  • 30 g krakmolo
  • 500 g grietinėlės
  • 40 g miltelinio cukraus
Kaip gaminti
Migdolus pjaustome riekelėmis (maždaug vieną riešutą į keturias dalis. Migdolų drožlės netinka, nes riešutai turi būti stambesni ir su luobele). 
Trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą suplakti su 100 g cukraus, vaniliniu cukrumi. Dėti trynius, supilti pieną, miltus. Tešlą daliname į dvi dalis. Tešla bus sunkokai tepama, bet kantrybė ir galutinis rezultatas bus to verti.
Baltymus suplakti iki putų, tada dėti 200 g cukraus ir plati iki standžių putų. Irgi daliname į dvi dalis. 
Ant vieno biskvitinės tešlos lakšto klojame pusę baltymų masės, išlyginame, suberiame pusę migdolų. 
Kepti 170 laipsnių orkaitėje 20–30 min. Iškepus po penkių minučių išimame iš skardos, dedame kepti antrą dalį. Vieną dalį supjaustyti į 8 dalis (taip bus lengviau tortą pjaustyti).
Krakmolą ištirpdyti 2–3 šaukštuose uogų skysčio. 2–3 v. š. uogų atidėti. Uogas berti į  puodą su cukrumi ir virti iki ištirps cukrus. Supilti krakmolą ir pavirti iki sutirštės. Kai atvės, supilti likusias uogas.
Dedame vieną dalį pyrago, ant jo – uogų įdarą. 
Šaltą grietinėlę suplakti su milteliniu cukrumi ir konditeriniu švirkštu paskleisti ant uogų, ant viršaus dėti supjaustytą lakštą. 
Skanaus!
Artėja didžiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji metai. Ta proga portalas lrytas.lt ir „Senukai“ skelbia skaitytojų receptų konkursą. 
Per šias šventes stalus nuklojame įvairiausiais patiekalais – nuo tradicinės silkės, žuvies patiekalų ar kūčiukų iki įmantrių kepsnių ar pyragų. Tikrai kiekvienas turi kuo pasigirti ir nustebinti – ar tai būtų firminė mišrainė, ar pyragėliai su grybais, ar desertas.
Dalinkitės savo šeimos ir draugų pamėgtais šventiniais arba advento laikotarpio receptais – ir laimėkite vertingus prizus. 
Daugiausia dėmesio sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti virtuvės prietaisais, kurie palengvins maisto gaminimą tiek kasdien, tiek per šventes.
Konkurso rėmėjas – „Senukai“ – skiria net aštuonis prizus: lėtaeigę sulčiaspaudę „Tefal Infiny Juice“, kokteilių plaktuvą „Tefal Perfectmix“, sumuštinių keptuvę „Tefal Snack Collection“, 4 puodų komplektą „Tefal Ingenio Induction“, 2 keptuvių komplektą „Tefal Ingenio Induction“, rankinį trintuvą „Tefal quickchef“, virtuvinį kombainą „Kenwood“, rankinį trintuvą „Braun“.  
Aštuonis laimėtojus išrinks portalo lrytas.lt ir „Senukų“ darbuotojai, vertindami receptų populiarumą ir išskirtinumą. 
Receptus su nuotraukomis ir aprašymais siųskite iki gruodžio 30 d. adresu: skonis@lrytas.lt, visi šventiniai receptai – rubrikoje Skanios Kalėdos
Laimėtojus skelbsime 2023 m. sausio 2 d.
Asmens duomenų naudojimas
Konkurso dalyviai, dalyvaudami konkurse, taip pat sutinka, jog UAB Lrytas ir UAB Kesko Senukai Lithuania, siekdami vykdyti savo, kaip konkurso organizatorių įsipareigojimus, tvarkys jų asmens duomenis konkurso nugalėtojų nustatymo ir prizo jiems įteikimo tikslu. Šie duomenys bus sunaikinti pasibaigus konkursui ir įteikus prizą. Duomenys tvarkomi laikantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento nuostatų.
tortasreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.