Skamba neįtikėtinai, kad šiais laikais žmogus neturi šaldytuvo ir tuo džiaugiasi. Tačiau viskas atrodo kitaip, kai gyveni šalia nuosavo restorano ir šviežiu maistu gali mėgautis, kada įsigeidžia širdis.
„Moku daug ką pagaminti, tik dabar tokio poreikio neliko.
Anksčiau gamindavau dažniau ir man visai patikdavo, esu visokių receptų prigalvojusi. Pavyzdžiui, mano firminis kalakutienos troškinys su džiovintais vaisiais moliūge yra patekęs į kulinarinę knygą. Mes šį patiekalą stengiamės pagaminti tradiciškai kiekvienais metais rudenėjant per mano gimtadienį“, – pasakojo verslininkė.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais ji pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – žemaičių blynai su lašiša. Įtiks net išrankiausiems!
Žemaičių blynai su lašiša
Reikės (dviem blynams):
- 150 g virtų bulvių
- šiek tiek krakmolo
- druskos
Įdarui:
- 60 g rūkytos lašišos
Kaip gaminti
Lašišą pasmulkinkite, iš bulvių masės suformuokite du delno dydžio papločius. Ant viršaus dėkite lašišos, bulvių papločius užverskite kaip vokus.
Žemaičių blynus šiek tiek apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite ant mažos ugnies.