Putpelės Parmos kumpyje su vynuogėmis: K. Krivicko receptas, kuriuo nustebinsite svečius

2022 m. gruodžio 11 d. 11:30
Kristupas Krivickas, tinklaraščio „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ autorius
Receptas
Tai labiau šventiškas, gurmaniškas, svečius nustebinsiantis patiekalas. Net jei nieko nelaukiate ateinant, visada malonu palepinti save ir šeimą.
Daugiau nuotraukų (3)
Reikės:
  • 10 putpelių (po 150–200 g)
  • 5 skiltelių trinto česnako
  • 10 mažų čiobrelių šakelių
  • 10 plonų Parmos kumpio (it. „prosciutto“) riekelių
  • druskos, pipirų
  • 10 nedidelių valgomųjų svogūnėlių („shallot“), perpjautų išilgai
  • 300 g žaliųjų besėklių vynuogių
  • 300 g juodųjų besėklių vynuogių
  • 4–6 šaukštų balzaminio acto
  • alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Putpeles nusausiname, vidų ir išorę įtriname druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir česnakais, užberiame čiobrelių. Paliekame porai valandų šaltai marinuotis.
Didelę ketaus keptuvę ištepame aliejumi, sudedame valgomųjų svogūnėlių puseles, pašlakstome balzaminiu actu, aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
Beriame vynuoges. Kiekvieną putpelę apvyniojame kumpio gabaliuku ir išdėliojame keptuvėje ratu krūtinėle į viršų.
Kepame kepsninėje netiesioginėje kaitroje 230 laipsnių temperatūroje 50–60 minučių.
Jei gaminame orkaitėje, laikas ir temperatūra gali šiek tiek keistis, nelygu jūsų orkaitės nustatymai.
putpelėsreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.