Reikės:
- 10 putpelių (po 150–200 g)
- 5 skiltelių trinto česnako
- 10 mažų čiobrelių šakelių
- 10 plonų Parmos kumpio (it. „prosciutto“) riekelių
- druskos, pipirų
- 10 nedidelių valgomųjų svogūnėlių („shallot“), perpjautų išilgai
- 300 g žaliųjų besėklių vynuogių
- 300 g juodųjų besėklių vynuogių
- 4–6 šaukštų balzaminio acto
- alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Putpeles nusausiname, vidų ir išorę įtriname druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir česnakais, užberiame čiobrelių. Paliekame porai valandų šaltai marinuotis.
Didelę ketaus keptuvę ištepame aliejumi, sudedame valgomųjų svogūnėlių puseles, pašlakstome balzaminiu actu, aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
Beriame vynuoges. Kiekvieną putpelę apvyniojame kumpio gabaliuku ir išdėliojame keptuvėje ratu krūtinėle į viršų.
Kepame kepsninėje netiesioginėje kaitroje 230 laipsnių temperatūroje 50–60 minučių.
Jei gaminame orkaitėje, laikas ir temperatūra gali šiek tiek keistis, nelygu jūsų orkaitės nustatymai.