Pasak Reginos, šį šokoladinį keksą mėgsta visa šeima. Tad išsikepkite – ir namus iškvėpinsite šokolado aromatais, ir namiškius pradžiuginsite.
Šokoladinis keksas
Reikės:
- 175 g sviesto
- 175 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 250 g miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 4 a. š. kakavos
- 100 ml pieno
- 50 g šokolado
- miltelinio cukraus keksui papuošti
Kaip gaminti
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios konsistencijos.
Po vieną įmušame kiaušinius ir viską gerai išsukame.
Miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišome į paruoštą mišinį.
Sudedame kakavą ir dar kartą viską išsukame.
Pilame šiltą pieną ir dedame šokolado gabaliukus.
Viską sumaišome iki vientisos konsistencijos.
Paruoštą masę dedame į kekso formą, kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Atvėsusį pyragą apibarstome milteliniu cukrumi.
„Skanaus“, – palinkėjo Regina.
Artėja didžiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji metai. Ta proga portalas lrytas.lt ir „Senukai“ skelbia skaitytojų receptų konkursą.
Per šias šventes stalus nuklojame įvairiausiais patiekalais – nuo tradicinės silkės, žuvies patiekalų ar kūčiukų iki įmantrių kepsnių ar pyragų. Tikrai kiekvienas turi kuo pasigirti ir nustebinti – ar tai būtų firminė mišrainė, ar pyragėliai su grybais, ar desertas.
Dalinkitės savo šeimos ir draugų pamėgtais šventiniais arba advento laikotarpio receptais – ir laimėkite vertingus prizus.
Daugiausia dėmesio sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti virtuvės prietaisais, kurie palengvins maisto gaminimą tiek kasdien, tiek per šventes.
Konkurso rėmėjas – „Senukai“ – skiria net aštuonis prizus: lėtaeigę sulčiaspaudę „Tefal Infiny Juice“, kokteilių plaktuvą „Tefal Perfectmix“, sumuštinių keptuvę „Tefal Snack Collection“, 4 puodų komplektą „Tefal Ingenio Induction“, 2 keptuvių komplektą „Tefal Ingenio Induction“, rankinį trintuvą „Tefal quickchef“, virtuvinį kombainą „Kenwood“, rankinį trintuvą „Braun“.
Aštuonis laimėtojus išrinks portalo lrytas.lt ir „Senukų“ darbuotojai, vertindami receptų populiarumą ir išskirtinumą.
Receptus su nuotraukomis ir aprašymais siųskite iki gruodžio 30 d. adresu: skonis@lrytas.lt, visi šventiniai receptai – rubrikoje Skanios Kalėdos.
Laimėtojus skelbsime 2023 m. sausio 2 d.
Asmens duomenų naudojimas
Konkurso dalyviai, dalyvaudami konkurse, taip pat sutinka, jog UAB Lrytas ir UAB Kesko Senukai Lithuania, siekdami vykdyti savo, kaip konkurso organizatorių įsipareigojimus, tvarkys jų asmens duomenis konkurso nugalėtojų nustatymo ir prizo jiems įteikimo tikslu. Šie duomenys bus sunaikinti pasibaigus konkursui ir įteikus prizą. Duomenys tvarkomi laikantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento nuostatų.