Dalijamės jos receptu – išbandykite ir jūs.
Baklažanai su ryžiais ir terijakio padažu
Reikės:
- alyvuogių aliejaus
- 2 nedidelių baklažanų
- ilgagrūdžių ryžių
- 100 g šaldytų žirnelių
- 1 raudonos aitriosios paprikos
- 100 ml terijakio padažo
- 2 arbatinių šaukštelių kepintų sezamų aliejaus
- 1 žaliosios citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės
- šviežių kalendrų
- sezamų sėklų
Kaip gaminti
Baklažanus perpjaunam per pusę ir per visą minkštimą (neįpjaunat žievės) supjaustom rombais.
Į kepimo skardą įpilam aliejaus ir sudedam baklažanus (perpjauta puse į apačią). Pašaunam baklažanus į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam apie 15 min.
Padažui sumaišom aitriąją papriką, terijakio padažą, sezamų aliejų ir 3 valgomus šaukštus šalto vandens.
Orkaitėje karštį sumažinam iki 200 laipsnių, apverčiame baklažanus ir supilam ant jų pasiruoštą padažą, grąžinam į orkaitę ir dar kepam 15–20 min. arba kol baklažanai suminkštės.
Kol kepa baklažanai, išsiverdam ryžius pagal instrukciją ant pakelio, į pabaigą suberiam šaldytus žirnelius, išmaišom ir dar minutę paverdam.
Kai baklažanai jau iškepa, išimam skardą iš orkaitės, baklažanus įdedam į lėkštę, o į skardoje likusį padažą įspaudžiam žaliosios citrinos sultis ir suberiam žievelę, tada suberiam virtus ryžius, viską gerai sumaišom, kad ryžiai sugertų visą padažą.
Ryžius įdedam į lėkštę su baklažanais, pabarstom šviežių kalendrų lapeliais.
Skanaus!
Artėja didžiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji metai. Ta proga portalas lrytas.lt ir „Senukai“ skelbia skaitytojų receptų konkursą.
Per šias šventes stalus nuklojame įvairiausiais patiekalais – nuo tradicinės silkės, žuvies patiekalų ar kūčiukų iki įmantrių kepsnių ar pyragų. Tikrai kiekvienas turi kuo pasigirti ir nustebinti – ar tai būtų firminė mišrainė, ar pyragėliai su grybais, ar desertas.
Dalinkitės savo šeimos ir draugų pamėgtais šventiniais arba advento laikotarpio receptais – ir laimėkite vertingus prizus.
Daugiausia dėmesio sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti virtuvės prietaisais, kurie palengvins maisto gaminimą tiek kasdien, tiek per šventes.
Konkurso rėmėjas – „Senukai“ – skiria net aštuonis prizus: lėtaeigę sulčiaspaudę „Tefal Infiny Juice“, kokteilių plaktuvą „Tefal Perfectmix“, sumuštinių keptuvę „Tefal Snack Collection“, 4 puodų komplektą „Tefal Ingenio Induction“, 2 keptuvių komplektą „Tefal Ingenio Induction“, rankinį trintuvą „Tefal quickchef“, virtuvinį kombainą „Kenwood“, rankinį trintuvą „Braun“.
Aštuonis laimėtojus išrinks portalo lrytas.lt ir „Senukų“ darbuotojai, vertindami receptų populiarumą ir išskirtinumą.
Receptus su nuotraukomis ir aprašymais siųskite iki gruodžio 30 d. adresu: skonis@lrytas.lt, visi šventiniai receptai – rubrikoje Skanios Kalėdos.
Laimėtojus skelbsime 2023 m. sausio 2 d.
Asmens duomenų naudojimas
Konkurso dalyviai, dalyvaudami konkurse, taip pat sutinka, jog UAB Lrytas ir UAB Kesko Senukai Lithuania, siekdami vykdyti savo, kaip konkurso organizatorių įsipareigojimus, tvarkys jų asmens duomenis konkurso nugalėtojų nustatymo ir prizo jiems įteikimo tikslu. Šie duomenys bus sunaikinti pasibaigus konkursui ir įteikus prizą. Duomenys tvarkomi laikantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento nuostatų.