O neturintiems jokių mitybos apribojimų pakeitus margariną sviestu gausite netgi dar skanesnį variantą“, – taip savo pyragą apibūdino Indrė.
Pasak jos, pyragą tikrai verta palaikyti šaldytuve per naktį - įdaro skonis susistovi, tampa sodresnis ir intensyvesnis.
Dalijamės Indrės receptu – išbandykite.
Veganiška moliūgų tarta
Pyrago pagrindui reikės (tinka 21 cm dydžio kepimo indui):
- 190 g miltų
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- žiupsnelis druskos
- 120 g margarino kepimui
- 3–4 valgomi šaukštai ledinio vandens
Įdarui:
- 430 g moliūgų tyrės (iškepam orkaitėje riekėm supjaustytą moliūgą, išskobiam minkštimą ir sutrinam trintuvu)
- 200 ml indelis tiršto kokosų pieno
- 100 g rudojo cukraus
- 100 g klevų sirupo (jei neturit, naudokit tiek pat rudojo cukraus)
- 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
- 3 malti gvazdikėliai
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
- 3 valgomi šaukštai kukurūzų krakmolo
Margariną supjaustom mažais gabaliukais ir bent 30 min. įdedam į kamerą pašalti.
Miltus sumaišom su cukrumi ir druska, sudedam margarino gabaliukus. Pirštais triname margariną ir sviestą, kol nebelieka didesnių gabaliukų ir gaunasi trupinių tešla. Tada po 1 šaukštą pilam vandenį ir minkom. Kai tešla susiminkys į vientisą rutulį, kočiojam ją ant miltais apibarstyto stalo. Iškočiojus perkeliam tešlą į kepimo formą, išklojam ir palyginam kraštus. Iš tešlos likučių galim išspausti figūrėlių ir jomis papuošti pyragą.
Visus įdaro produktus gerai sumaišom ir suplakam plaktuvu, kad gautųsi kuo švelnesnė tekstūra.
Supilam įdarą į kepimo formą su išklota tešla ir įdedam į iki 180 laipsnių įkaitiną orkaitę. Kepam 50 min., po to pažiūrim - jei įdaras dar per skystas, kepam dar 10 min.
Iškeptą pyragą paliekam kambario temperatūroje 30 min. atvėsit, tada uždengiam ir paliekam šaldytuve bent 4 val. arba per naktį.
Skanaus!
Artėja didžiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji metai. Ta proga portalas lrytas.lt ir „Senukai“ skelbia skaitytojų receptų konkursą.
Per šias šventes stalus nuklojame įvairiausiais patiekalais – nuo tradicinės silkės, žuvies patiekalų ar kūčiukų iki įmantrių kepsnių ar pyragų. Tikrai kiekvienas turi kuo pasigirti ir nustebinti – ar tai būtų firminė mišrainė, ar pyragėliai su grybais, ar desertas.
Dalinkitės savo šeimos ir draugų pamėgtais šventiniais arba advento laikotarpio receptais – ir laimėkite vertingus prizus.
Daugiausia dėmesio sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti virtuvės prietaisais, kurie palengvins maisto gaminimą tiek kasdien, tiek per šventes.
Konkurso rėmėjas – „Senukai“ – skiria net aštuonis prizus: lėtaeigę sulčiaspaudę „Tefal Infiny Juice“, kokteilių plaktuvą „Tefal Perfectmix“, sumuštinių keptuvę „Tefal Snack Collection“, 4 puodų komplektą „Tefal Ingenio Induction“, 2 keptuvių komplektą „Tefal Ingenio Induction“, rankinį trintuvą „Tefal quickchef“, virtuvinį kombainą „Kenwood“, rankinį trintuvą „Braun“.
Aštuonis laimėtojus išrinks portalo lrytas.lt ir „Senukų“ darbuotojai, vertindami receptų populiarumą ir išskirtinumą.
Receptus su nuotraukomis ir aprašymais siųskite iki gruodžio 30 d. adresu: skonis@lrytas.lt, visi šventiniai receptai – rubrikoje Skanios Kalėdos.
Laimėtojus skelbsime 2023 m. sausio 2 d.
Asmens duomenų naudojimas
Konkurso dalyviai, dalyvaudami konkurse, taip pat sutinka, jog UAB Lrytas ir UAB Kesko Senukai Lithuania, siekdami vykdyti savo, kaip konkurso organizatorių įsipareigojimus, tvarkys jų asmens duomenis konkurso nugalėtojų nustatymo ir prizo jiems įteikimo tikslu. Šie duomenys bus sunaikinti pasibaigus konkursui ir įteikus prizą. Duomenys tvarkomi laikantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento nuostatų.