Lašišos ir špinatų keksas
Reikės:
- 200 ml grietinėlės
- 400 g šviežios lašišos
- 400 g šviežių špinatų
- 4 kiaušinių
- pagal skonį druskos, pipirų
Kaip gaminti
Nuo lašišos nuimame odą, išrenkame kaulus ir supjaustome smulkiais gabaliukais. Pilame 100 ml grietinėlės, beriame druskos, pipirų ir 2 kiaušinius. Viską sudedame į trintuvą ir keletą minučių malame iki vientisos masės.
Špinatų lapus nuplauname ir sudedame į verdantį vandenį. Verdame apie 4 min., tada nupilame į sietelį ir gerai nusausiname. Špinatus dedame į trintuvą, pilame 100 ml grietinėlės, likusius 2 kiaušinius, taip pat druskos, pipirų ir viską sutriname (gausis skysta masė).
Pilame į kekso formą(formą patepti sviestu) špinatų masę, tada dedame lašišos masę ir kepame apie 1 val. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepus atvėsiname formoje, po to dedame į šaldytuvą keletui valandų.
Labai skanu su tartaro padažu ir skrudinta arba šviežiai kepta duonele.
Skanaus!