Lašišos ir špinatų keksas: receptas, kuris tikrai pravers šventėms

2022 m. gruodžio 6 d. 13:37
„Skanaus maisto pasaulis“
Receptas
Receptas tiems, kas neturės daug laiko, paprasta pagaminti, o skonis bus toks geras, kad šventinio stalo tikrai negadins.
Daugiau nuotraukų (1)
Lašišos ir špinatų keksas
Reikės:
  • 200 ml grietinėlės
  • 400 g šviežios lašišos
  • 400 g šviežių špinatų
  • 4 kiaušinių
  • pagal skonį druskos, pipirų
Kaip gaminti
Nuo lašišos nuimame odą, išrenkame kaulus ir supjaustome smulkiais gabaliukais. Pilame 100 ml grietinėlės, beriame druskos, pipirų ir 2 kiaušinius. Viską sudedame į trintuvą ir keletą minučių malame iki vientisos masės. 
Špinatų lapus nuplauname ir sudedame į verdantį vandenį. Verdame apie 4 min., tada nupilame į sietelį ir gerai nusausiname. Špinatus dedame į trintuvą, pilame 100 ml grietinėlės, likusius 2 kiaušinius, taip pat druskos, pipirų ir viską sutriname (gausis skysta masė).
Pilame į kekso formą(formą patepti sviestu) špinatų masę, tada dedame lašišos masę ir kepame apie 1 val. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepus atvėsiname formoje, po to dedame į šaldytuvą keletui valandų.
Labai skanu su tartaro padažu ir skrudinta arba šviežiai kepta duonele.
Skanaus!
lašišos gaminiailašiša^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.