Elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ kartu su tinklaraščio „5 produktai“ kūrėja Roma Labžente dalijasi idėjomis, kaip populiarų ir mėgstamą produktą – tortilijas – pritaikyti ir sočiam patiekalui, ir desertui, taip sutaupant ir atrandant naujus skonius.
Suktinukai su Cezario salotomis
Jei mėgstate Cezario salotas, išbandykite jas kitokia forma – kaip suktinukus. Juos pasigaminsite lengvai ir greitai iš vos keleto produktų, o pasimėgauti galėsite pietų ar vakarienės metu.
2 porcijoms reikės:
- 2 tortilijų,
- 300 g vištienos,
- 130 g romaninių salotų,
- 100 g graikiško jogurto,
- 70 g kietojo brandinto sūrio.
Kaip gaminti
Vištieną susmulkinkite ir su mėgstamais prieskoniais apkepkite keptuvėje šlakelyje aliejaus. Palikite atvėsti. Susmulkinkite salotas ir sutarkuokite sūrį. Tortiliją ištepkite plonu graikiško jogurto sluoksniu, ant viršaus į pailgą liniją (palikite šiek tiek vietos nuo tortilijos kraštų) sudėkite salotas, vištienos gabaliukus, ant viršaus – tarkuotą sūrį.
Viską susukite ir perpjaukite per pusę. Jei norisi, galima dar neperpjovus suktinuko jį pakepinti keptuvėje arba grilyje.
Varškės pyragas tortilijoje
Jei gaminant Cezario salotų suktinukus ar kitokį patiekalą iš tortilijų viena kita tortilija liko, neskubėkite išmesti. Čia pat, pridėję vos kelis papildomus ingredientus, kuriuos galbūt jau turite šaldytuve ar spintelėse, galite pasigaminti gardų desertą.
Reikės:
- 1 tortilijos,
- 300 g pusriebės varškės,
- 2 v. š. medaus,
- 3 kiaušinių,
- 20 g avižinių miltų.
Kaip gaminti
Apvalią kepimo formą išklokite tortilija. Svarbu, kad tortilija būtų kiek platesnė nei kepimo formos dugnas ir susidarytų kraštelis pyragui. Sumaišykite kremą iš sutrintos varškės, kiaušinių ir avižinių miltų. Jei norisi daugiau purumo, galite įdėti 1 a. š. kepimo miltelių.
Supilkite kremą į tortilijos „dubenėlį“. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo torto skersmens – kuo didesnis skersmuo ir plonesnis kremo sluoksnis, tuo greičiau pyragas iškeps. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Patiekti tinka turimi ir mėgstami priedai – uogienės, vaisiai, uogos, šokoladas, sirupas, riešutai. Improvizuokite ir mėgaukitės!