Jį gaminti bus vienas malonumas, nes visus darbus už jus atliks virtuvinis kombainas „Kenwood Prospero+ KHC29.W0SI“. Kompaktiškas, neužimantis daug vietos, tačiau galingas ir atliekantis daugybę įvairiausių funkcijų.
Šis virtuvės pagalbininkas turi net 4,3 litro talpos maišymo dubenį ir atlieka net 14 funkcijų – pjausto, kapoja, smulkina, trina, plaka, maišo tešlą, tarkuoja, spaudžia sultis – ir tai dar ne viskas.
Ruošiant tešlą tortams ar pyragams – nepamainomas K formos plaktuvas. Jis tobulai ir tolygiai užmaišo tešlą – o nuo to priklauso ir pyragų skonis, ir purumas. Iškepsite ne prasčiau nei profesionalioje kepyklėlėje!
Tad išbandykite receptą, kuriuo dalijasi „Kenwood“.
Imbierinis Kalėdų pyragas
Reikės:
- 300 g kvietinių miltų
- 1 a. š. imbiero miltelių
- 1 a. š. cinamono
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. valgomosios sodos
- 180 g kambario temperatūros sviesto
- 200 g rudojo cukraus
- 2 kiaušinių
- 170 g melasos arba auksinio sirupo
- 2 v. š. pieno
- 100 g cukruotų imbierų kubelių
Papuošti reikės:
- miltelinio cukraus
- šviežių spanguolių arba granatų sėklyčių
- šviežių rozmarinų
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Imbierų kubelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 15 minučių. Nupilkite vandenį, gerai nuspauskite imbierus ir sukapokite smulkiais kubeliais.
Sumaišykite sausus ingredientus: miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir sodą.
Sviestą su cukrumi dėkite į kombaino indą, pritvirtinkite K formos antgalį ir įjungę 4 greitį plakite apie 5 minutes, kol masė bus lygi ir kreminė.
Įmuškite kiaušinius ir plakite tuo pačiu greičiu dar 3 minutes.
Supilkite melasą arba sirupą ir pieną, plakite dar 3 minutes.
Galiausiai sumažinkite greitį iki 2, sudėkite kapotus imbierus ir dar porą minučių maišykite tešlą.
Supilkite į kepimo formą ir kepkite 55 minutes. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Išimkite iš orkaitės, leiskite pyragui pastovėti 10 minučių, tuomet išverskite iš formos.
Atvėsintą puoškite rozmarinais, apibarstykite šviežiomis spanguolėmis ar granatų sėklomis, milteliniu cukrum.
Skanaus!