Neretai mamos skundžiasi, kad jų atžalos nevalgo vieno ar kito produkto. Tačiau Jolanta patikino, kad įvairiausių receptų jos galvoje netrūksta. Ir ne tik galvoje: tiek Jolantos tinklaraštis „Zuikio receptai“, tiek tokio paties pavadinimo pernai išleista kulinarinė knyga pilni sveikų, visai šeimai pritaikytų receptų.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais Jolanta pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – lašišos ir saldžiosios bulvės maltinukai.
Išbandykite!
Lašišos ir saldžiosios bulvės maltinukai
Reikės:
- 400 g lašišos be odos ir kaulų (supjaustytos kubeliais)
- 1 išvirtos vidutinės saldžiosios bulvės minkštimo
- 1 kiaušinio
- alyvuogių aliejaus kepti
- 1/2 svogūno, supjaustyto kubeliais
- 2 susmulkintų česnako skiltelių
- 1 1/4 puodelio avižų
- 2 puodelių špinatų
Supjaustykite daržoves. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus, česnaką. Troškinkite 2–3 minutes, kol daržovės suminkštės. Tuomet supilkite jas į maisto smulkintuvą. Keptuvę grąžinkite ant ugnies ir sudėkite špinatus. Troškinkite apie 2 minutes.
Į smulkintuvą su svogūnais ir česnaku sudėkite lašišą, saldžiosios bulvės minkštimą, avižas. Sutrinkite iki vientisos masės, sudėkite špinatus. Dar kartą viską sutrinkite iki vientisos masės.
Drėgnomis rankomis iš masės suformuokite maltinukus, sudėkite į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę. Kepkite, kol pagels. Maltinukus perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.