Tai labai skani vištiena ir, kas svarbiausia, greitai pagaminama. Ilgiau virė ryžiai garnyrui nei užtrukau gamindama pagrindinį patiekalą. Tad dalinuosi receptu.
Citrininė vištiena
Reikalingi produktai:
- 3–4 vištienos krutinėlės
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio maltų pipirų
- 1/2 šaukštelio „peri peri“ prieskonių
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštai sviesto
- 1 šalotinis svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 2 šaukštai miltų
- 150 ml pieno
- 1/2 stiklinės vištienos sultinio
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 1 šaukštas smulkintų petražolių
- 1 nedidelė citrina
Kaip gaminti
Vištienos krutinėlę supjaustome juostelėmis (aš dalinau į 3 dalis), pagardiname druska, pipirais ir prieskoniais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iš abiejų pusių pakepiname vištieną, kol išorėje apskrus, o vidus bus beveik iškepęs. Išimame iš keptuvės ir atidedame į šoną.
Į keptuvę dedame sviestą ir ištirpiname. Suberiame smulkintą svogūną ir česnako skilteles. Kepiname,kol suminkštės. Beriame miltus ir maišome, kad daržovės pasidengtų miltų košele. Supilame pieną ir vėl maišome, kol nelieka gumuliukų ir padažas pradeda tirštėti.
Supilame sultinį ir vėl maišome, kol viskas susijungs. Sudedame vištienos gabaliukus, supilame citrinos sultis ir dar pakaitiname kelias minutes, kol pradės virti. Išjungiame kaitrą, beriame petražoles, dedame citrinos griežinėlius.
Valgėme su sultinyje virtais ryžiais ir... raugintais kopūstais.