Sausainiai su obuoliais sužavėjo paprastumu ir puikiu skoniu

2022 m. lapkričio 18 d. 13:35
„Samčio užrašai“
Receptas
Šiandien aš sau leidžiu siautėti virtuvėje su labai paprastais receptais. Kodėl turiu vaidinti, kad mano namuose valgoma tik įmantriai, jei labai mėgstame maistą, kuris itin paprastas, bet tikrai neprastas.
Daugiau nuotraukų (1)
Šiandien po labai ilgo laiko kepiau sausainius, kurių receptą kažkada užtikau berods Julijos Vicockajos tinklaraštyje. Jie sužavėjo paprastumu, o skonis – lyg valgytum obuolių pyragą, tik mažą versiją.
Sausainiai su obuoliais 
Reikės:
  • 55 g minkšto sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 40 g cukraus
  • 100 g 15 proc. grietinės
  • 150 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 250 g obuolių
Kaip gaminti
Sviestą ištriname su kiaušiniu ir cukrumi iki purumo. Dedame grietinę ir vėl gerai išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Šią miltų masę įmaišome į grietinės masę ir šaukštu gerai išmaišome.
Obuolius supjaustome mažais kabeliais. Įmaišome į tešlą.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Tešlą kabiname šaukštu į dedame į skardą formuodami apvalius sausainiukus.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15–20 min.,kol sausainiukai iškepa. Atvėsiname.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.