Šiandien po labai ilgo laiko kepiau sausainius, kurių receptą kažkada užtikau berods Julijos Vicockajos tinklaraštyje. Jie sužavėjo paprastumu, o skonis – lyg valgytum obuolių pyragą, tik mažą versiją.
Sausainiai su obuoliais
Reikės:
- 55 g minkšto sviesto
- 1 kiaušinio
- 40 g cukraus
- 100 g 15 proc. grietinės
- 150 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 250 g obuolių
Kaip gaminti
Sviestą ištriname su kiaušiniu ir cukrumi iki purumo. Dedame grietinę ir vėl gerai išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Šią miltų masę įmaišome į grietinės masę ir šaukštu gerai išmaišome.
Obuolius supjaustome mažais kabeliais. Įmaišome į tešlą.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Tešlą kabiname šaukštu į dedame į skardą formuodami apvalius sausainiukus.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15–20 min.,kol sausainiukai iškepa. Atvėsiname.