Kainuoja nedaug, darbo mažai, paruošti nesudėtinga, o virtuvė pakvips dieviškais kvapais. Tad išbandykite!
Vištiena kopūstų patale
Reikės:
- nedidelės kopūsto galvos arba pusės didesnio
- 1 morkos
- 5–6 vištienos blauzdelių, kumpelių ar kitų dalių
- 4 v. š. sojų padažo
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- saldžiųjų paprikų paprikų miltelių
- čiobrelių
- česnako skiltelės
- 2 v. š. sviesto
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Sumaišykite sojų padažą su prieskoniais ir pjaustyta česnako skiltele, šiame marinate pamarinuokite vištieną bent pusvalandį. Jeigu sojų padažas pakankamai sūrus, druskos nereikia.
Kopūstą supjaustykite, morką sutarkuokite.
Dėkite daržoves į kepimo indą su dangčiu (jei tokio neturite, vietoje dangčio paruoškite folijos lakštą).
Pagardinkite druska, ant viršaus uždėkite gabalėliais supjaustytą sviestą.
Vištieną sudėkite ant kopūstų, apšlakstykite aliejumi, supilkite likusį marinatą.
Uždenkite indą ir dėkitę į 180 laipsnių orkaitę. Troškinkite maždaug valandą.
Patiekalas gardus ir vienas, o norintiems sočiau patiekite su bulvėmis ar bulvių koše.