Tikrai nerekomenduoju pirkti žuvies faršo (atsiprašau visų, jeigu nežinau, kur rasti nusipirkti skanaus ir kokybiško. Parašykite man, jei žinote skanų faršą be jokių žvynų, kaulų ir akių).
Tikriausiai didžiausias darbas ir bus pasiruošti žuvį. Nuskutame, išvalome, nupjaustome pelekus, išrenkame didžiausius kaulus. Žuvį sumalame. Ir štai – pusė darbo jau padaryta. Liko tik iškepti kotletus ir juos patroškinti.
Žuvies kotletai grietinėlės ir krapų padaže
Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.
Reikalingi ingredientai:
- 1 kg maltos žuvies;
- 1 kiaušinis;
- 0,5 a. š. česnako granulių;
- 1 a. š. persilado prieskonių;
- 200 ml grietinėlės;
- 3 v. š. kukurūzų miltų;
- 1 v. š. smulkintų krapų;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis baltųjų pipirų;
- aliejus kepimui.
Troškinimui:
- 0,5 l vandens;
- 30 g sviesto;
- 200 ml grietinėlės;
- 1 v. š. kukurūzų miltų;
- 2 v. š. smulkintų krapų;
- 2 lauro lapai;
- žiupsnis druskos.
Kaip gaminti
Į žuvies faršą įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius, miltus, supilame grietinėlę. Masę gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Formuojame kąsnio dydžio rutuliukus ir apkepame iš visų pusių po porą minučių. Žinoma, galima kepti ir didesnius kotletus, bet aš panorau visai mažyčių.
Iškeptus žuvies kotletus sudedame į prikaistuvį. Užpilame vandeniu, sumaišytu su grietinėle ir kukurūzų miltais. Įberiame druskos ir lauro lapą. Kotletus patroškiname apie 10 minučių. Apibarstome smulkintais krapais.
Valgėme su bulvių koše.