Skirmantė kulinarijos karuselę stipriai įsuko sukūrusi šeimą. Moteris nesivaiko madų, neišradinėja mitybos dviračio – tinklaraščio sekėjus supažindina su šeimos pamėgtais receptais.
S.Sirevičienė tikina, kad pagaminti skanų ir maistingą patiekalą nėra painu. Ji mano, kad šeimininkės neretai be reikalo apsisunkina gyvenimą manydamos, esą dėmesio verti tik įmantrūs, daug ingredientų reikalaujantys patiekalai. Tačiau esminė skanaus maisto paslaptis – produktų šviežumas ir jų sudėtis. S.Sirevičienė stengiasi valgius gaminti iš produktų, kurių sudėties aprašymas yra trumpas. Daugiau apie ją skaitykite čia.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais Skirmantė pasidalijo keliais šeimos pamėgtais receptais. Vienas jų – saldžiosios bulvės su tunu.
Saldžiosios bulvės (batatai) su tunu
Šis sveikas, daug skaidulų turintis patiekalas nereikalauja tikslių proporcijų, ingredientus galima derinti savo nuožiūra.
Batatus aptepkite aliejumi, dėkite į kepimo indą, uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių karštyje apie 60–90 min. Pabandykite įdurti šakute – jeigu lengvai sminga, vadinasi, iškepė.
Viršų įpjaukite, išskobkite. Ties šonais palikite šiek tiek masės, nes žievė suplyš.
Minkštimą patrinkite šakute. Įmaišykite kepintą svogūną, šviežią smulkintą papriką, aliejuje konservuotą tuną, druską, pipirus, mėgstamų prieskonių. Saldumui atsverti galima įlašinti citrinos ar žaliosios citrinos sulčių. Jei mėgstate riebiau, įdėkite šaukštą majonezo. Viską išmaišykite.
Įdarą sudėkite į saldžiąją bulvę. Ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio. Kepkite 10–15 min. 80 laipsnių karštyje atidengtą, kol sušils įdaras, išsilydys sūris.
Apibarstykite žalumynais – tinka petražolės, kalendros, krapai.