Lašiša medaus padaže
Reikės:
- 500 g lašišos filė
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- druskos
- juodųjų pipirų
Padažui reikės:
- 2 v. š. medaus
- 1 v. š. sojų padažo
- 1 v. š. citrinų sulčių
- kelių citrinos griežinėlių
- druskos
- 1 skiltelės česnako
- šviežių petražolių
Kaip gaminti
Lašišos filė supjaustykite gabalėliais, apibarstykite druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kepti lašišos gabalėlius ant odos, apskrudinkite maždaug minutę ar dvi, tada apverskite, apkepkite, ir vėl verskite ant odos.
Indelyje sumaišykite medų, sojų padažą, supilkite citrinų sultis, dėkite sutrintą česnaką, druskos. Užpilkite ant lašišos, leiskite užvirti, dėkite keletą citrinos griežinėlių, viską šiek tiek pakaitinkite, kad padažas sutirštėtų.
Apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru – ryžiais, bulvėmis, garuose ruoštais brokoliais ar kitomis daržovėmis.