Skirmantė kulinarijos karuselę stipriai įsuko sukūrusi šeimą. Moteris nesivaiko madų, neišradinėja mitybos dviračio – tinklaraščio sekėjus supažindina su šeimos pamėgtais receptais.
S.Sirevičienė tikina, kad pagaminti skanų ir maistingą patiekalą nėra painu. Ji mano, kad šeimininkės neretai be reikalo apsisunkina gyvenimą manydamos, esą dėmesio verti tik įmantrūs, daug ingredientų reikalaujantys patiekalai. Tačiau esminė skanaus maisto paslaptis – produktų šviežumas ir jų sudėtis. S.Sirevičienė stengiasi valgius gaminti iš produktų, kurių sudėties aprašymas yra trumpas.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais Skirmantė pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – avokadų padžas.
Avokadų padažas
Labai skanus ir sveikas padažas! Rekomenduoju juo pagardinti salotas, padažyti kepsnį, naudoti kaip užtepėlę ar duonos lazdelėms merkti.
Reikės:
- 100–150 g kietojo sūrio („Džiugo“ ar panašaus)
- 1 avokado
- 1–2 česnako skiltelių
- 2–3 šaukštų natūralaus jogurto
- žiupsnio druskos
- žalumynų, sėklų, persilado prieskonių
Sūrį sutarkuokite, avokadą nulupkite, išimkite kaulą. Išspauskite česnaką, sudėkite jogurtą, druską. Viską sutrinkite trintuvu. Padažą papuoškite kalendrų lapeliais, kitokiais žalumynais, galima įberti mėgstamų sėklų, prieskonių.