Reikės:
- 600 g moliūgo
- 1 morkos
- 1 svogūno
- 4 didelių česnako skiltelių
- 400 ml daržovių sultinio (geriausia naminio)
- 20 g džiovintų baravykų
- 2 v. š. obuolių acto
- kelių šakelių rozmarino (gali būti ir džiovinti)
- druskos, pipirų
- alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Vandenyje užmerkite džiovintus baravykus, pamirkykite mažiausiai valandą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Moliūgą, morką supjaustykite gabalėliais, česnako skilteles nulupkite, viską sudėkite į kepimo indą, apibarstykite druska, pipirais. Kepkite orkaitėje, kol suminkštės, apie 20-30 min., nelygu gabalėlių dydis. Susmulkinkite svogūną, grybus. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, joje pakepinkite svogūną apie 5 min, tuomet dėkite grybus ir kepkite apie 10 min.
Maisto smulkintuve sutrinkite iškepusias daržoves ir grybus. Užvirkite puodą su sultiniu, į jį supilkite sutrintą masę, obuolių actą ir gerai išmaišykite. Pavirkite masę dar keletą minučių maišydami, kad ji taptų vientisa.
Patiekti galite su šlakeliu alyvuogių aliejaus, įvairiomis sėklomis.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Odė daržovėms“.