Patiekite su skrudinta duona, o jei norisi daugiau žalumynų, į baigiamą virti sriubą dėkite špinatų lapelių.
Vengriška grybų sriuba
4 porcijoms reikės:
- 3 v. š. sviesto
- 1 vidutinio svogūno, susmulkinto kubeliais
- 400 g šviežių pievagrybių, supjaustytų skiltelėmis
- 2 puodelių vištienos sultinio
- 0,5 puodelio sausojo baltojo vyno
- 1 a. š. džiovintų krapų
- 1 a. š. šviežių čiobrelių, susmulkintų
- 2 a. š. saldžiųjų paprikų miltelių
- 2 v. š. sojų padažo
- 1 puodelio pieno
- 3 v. š. miltų
- 0,25 puodelio grietinės
- 2 v. š. citrinų sulčių
- patiekti – šviežių krapų ar petražolių
Pastaba: verdant sriubą alkoholis, esantis vyne, išgaruos. Tačiau jei nenorite jo naudoti, vietoje vyno rinkitės tą patį kiekį vištienos sultinio.
Kaip gaminti
Dideliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite grybus ir svogūnus ir viską pakepinkite maždaug 15 minučių.
Supilkite sultinį, vyną, sojų padažą, berkite krapus, čiobrelius, saldžiųjų paprikų miltelius. Užvirkite ir pavirkite ant lengvos kaitros apie 10 minučių.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltus su pienu – tik žiūrėkite, kad neliktų gumulėlių. Supilkite į sriubą ir pavirkite dar apie 10 minučių.
Sumažinkite kaitrą, dėkite grietinę ir paskaninkite citrinų sultimis, jei reikia – druska ir pipirais.
Patiekite su skrudinta duona, apibarstę šviežiomis žolelėmis.
Parengta pagal 30seconds.com