Reikės:
- 300 g raudonųjų lęšių
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 250 ml kokosų grietinėlės (18 proc. riebumo)
- 500 ml vandens
- 150 g špinatų
- 1 skardinės konservuotų pomidorų
- 1 a. š. ciberžolės miltelių
- 1/4 a. š. aitriosios paprikos miltelių
- 1/2 a. š. kumino miltelių
- 1/2 a. š. imbiero miltelių
- 1/2 a. š. juodųjų pipirų
- 1 a. š. druskos
- 1 v. š. aliejaus
Kaip gaminti
Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabaliukais.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus, česnakus ir pakepiname kelias minutes. Sudedame prieskonius ir maišant pakepiname dar kelias minutes.
Sudedame lęšius, pomidorus, supilame grietinėlę, vandenį ir troškiname 15 minučių ant vidutinės kaitros.
Sudedame špinatus ir dar patroškiname 10 minučių.
Sudedame špinatus ir dar patroškiname 10 minučių.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.