Keksas taip lengvai ir greitai paruošiamas, kad jis pavyks net ir virtuvės naujokams, o rezultatas pradžiugins visus smaližius.
Šiam keksui tiks tiek šviežios, tiek šaldytos spanguolės. Jei ruošite iš šaldytų, iš anksto ištraukite jas iš šaldiklio ir leiskite atšilti.
Spanguolės suteikia ne tik atsvarą saldumui, bet ir drėgmės. Todėl džiovintos spanguolės čia netiks.
Spanguolių keksas su baltuoju šokoladu
Reikės:
- 150 g cukraus
- 100 g minkšto sviesto
- 2 kiaušinių
- 150 ml natūralaus jogurto
- 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
- 200 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 0,5 puodelio spanguolių
- 100 g baltojo šokolado
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
Baltąjį šokoladą sutarkuokite burokine tarka ar sukapokite mažesniais gabalėliais.
Išplakite sviestą su cukrumi iki šviesios ir purios masės, maždaug 2–3 minutes.
Įmuškite po vieną kiaušinį.
Įmaišykite jogurtą ir vanilę.
Po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius, kol viskas susimaišys.
Įmaišykite spanguoles ir baltojo šokolado drožles.
Tešla bus tiršta. Gerai išmaišykite, kad susimaišytų visi ingredientai.
Sudėkite tešlą į riebalais išteptą kepimo skardą. Dėkite į įkaitintą orkaitę ant vidurinių grotelių.
Kepkite 50–60 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
Jei kepsite pyrago formoje ir kepinys bus plonesnis, kepimo laikas bus trumpesnis.
Leiskite atvėsti prieš pjaustydami ir patiekdami.