Aguonų ir lazdyno riešutų bandelės (10 vnt.)
Tešlai reikės:
- apie 500–550g miltų
- 7 g sausų mielių
- 100 g cukraus
- 50 g skysto medaus
- 50 g lydyto sviesto
- 300 ml pieno
Įdarui reikės:
- 200 g aguonų
- 150 g cukraus
- 50 g minkšto sviesto
- 200 ml pieno
- 3–4 v. š. lazdyno riešutų kremo (galima naudoti šokoladinį ar kitokį riešutų kremą; galima iš vis nedėti).
Kaip gaminti
Tešlai pieną pilame į puodą, beriame cukrų, medų ir sviestą, supjaustytą gabaliukais. Viską trumpai pašildome, kol ištirps sviestas ir cukrus. Pienas neturi būti karštas, nes tada mielės nesuveiks.
Į pieną beriame mieles, išmaišome, paliekame 5 min. pastovėti. Tada pilame į dubenį su miltais ir užminkome lipnią ir minkštą tešlą. Nepadauginame miltų!
Tešlą dedame į švarų, aliejumi pateptą indą ir laikome šiltai, kol pakils (apie 1 val.)
Įdarui aguonas beriame į puodą, užpilame pienu, cukrumi ir kaitiname maišydami apie 10 min.(jei trūks pieno, įpilkite šlakelį). Tada aguonas pilame į sietelį ir gerai nuvarviname likusį skystį. Dedame minkštą sviestą ir išmaišome.
Pakilusią tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalviršio ir iškočiojame maždaug 30x30 cm dydžio lakštą. Tepame riešutų kremą, ant viršaus pilame aguonų įdarą ir viską tolygiai paskirstome.
Atsargiai suvyniojame į vyniotinį ir naudodami siūlą tešlą padaliname į 8–10 gabaliukus. Aptepame kiaušinio tryniu.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 25–30 min.
Iškepus ir šiek tiek atvėsus galima užtepti šokolado ir pabarstyti riešutais.
Skanaus!
Ačiū, jei pasidalinsi receptu.