Paprastas obuolių pyragas, kuris greitai dingsta nuo stalo

2022 m. lapkričio 3 d. 12:32
„Skanauk su Aušra“
Receptas
Šis paprastas obuolių pyragas yra greitai ir lengvai pagaminamas. Jis, galima sakyti, gaminamas viena ranka – užtenka tik plakimo šluotelės, ingredientų irgi nedaug. Garantuoju, kad jis greitai dings nuo stalo!
Daugiau nuotraukų (2)
Šį rudenį obuolių pyragus kepiau ne vieną kartą. Vis išbandydavau kokį naują receptą, bet nelikdavau patenkinta rezultatu. O šis pyragas yra būtent toks, koks man patinka. Purus, minkštas, valgant jaučiasi ir obuoliai, ir tešla.
Obuolius naudojau antaninius. Geriausia rinktis rūgštesnius, kietesnius obuolius, kurie kepant per daug nesuminkštėtų. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo. Svarbu jos nepermaišyti. Obuolių pyragas buvo vidutiniškai saldus.
Kadangi naudojau grietinę, į tešlą dėjau ir sodos, ir kepimo miltelių. Naudojant vien tik kepimo miltelius, pyragas turbūt nebus toks purus. Man patinka naudoti jų abiejų derinį.
Šis paprastas obuolių pyragas turėtų būti beveik kaip šviežias ir kitą dieną. Tik reikia jį laikyti uždengtą.
Produktams matuoti naudojama stiklinė – 250 ml.
Paprastas obuolių pyragas
Paruošimo laikas – 15 min., gaminimo laikas – 55 min. 
Reikės: 
  • 5 vidutinio dydžio obuolių
  • 3 kiaušinių, L dydžio
  • 200 g grietinės (naudojau 12 proc. grietinę)
  • 100 g sviesto, ištirpinto
  • 130 g (2/3 st.) cukraus
  • vanilinio cukraus
  • 200 g (1 1/2 st.) kvietinių miltų
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių
  • 1/2 arbat. š. sodos
Apibarstyti:
  • 1 arbat. š. cinamono
  • 1 valg. š. cukraus
Kaip gaminti 
Nulupti obuolius. Pasiruošti su 2 indus obuoliams: į vieną indą sudėti 3 gan plonomis skiltelėmis pjaustytus obuolius, o į kitą – 2 obuolius.
Inde šluotele išplakti kiaušinius ir cukrų, vanilinį cukrų. Plakti apie 1 min., kol cukrus pradės tirpti.
Supilti grietinę, atvėsintą sviestą. Viską išplakti.
Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską. Juos suberti į drėgnų ingredientų masę. Šluotele išmaišyti iki vientisos tešlos. Jos nepermaišyti.
Tešlą sumaišyti su 3 obuolių skiltelėmis. Į 22 cm kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu. Sukrėsti tešlą. Ant viršaus sudėti likusių 2 obuolių skilteles.
Sumaišyti šaukštą cukraus ir cinamoną. Juos užberti ant pyrago viršaus.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 min. (aš kepiau apie 1 val.) ar kol viršus bus lengvai apskrudęs ir į vidų įdūrus mediniu pagaliuku ir ištraukus jis bus sausas.
obuolių pyragaspyragasobuoliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.