Išsikepkite ir pasilepinkite.
Blyneliai su rikota
Reikės:
- indelio (250 g) rikotos sūrio
- 100 g miltų
- 3 kiaušinių
- 50 g sviesto
- 1–2 v. š. cukraus
- žiupsnelio druskos
- 0,5 a. š kepimo miltelių
- 0,5 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
- sviesto ar aliejaus kepti
Kaip gaminti
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus dėkite į šaldytuvą, kad liktų šalti.
Rikotą išplakite su tryniais ir cukrumi, supilkite ištirpintą atvėsusį sviestą, berkite smulkiai tarkuotą cirinos žievelę, išmaišykite.
Po truputį berkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, maišykite. Tešla bus gana tiršta.
Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos. Lėtai supilkite ant tešlos ir atsargiai įmaišykite. Nepermaišykite.
Blynelius kepkite svieste ar aliejuje ant vidutinės ugnies.