Pavyko. Ir pavyko netgi labai skaniai.
Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.
„Tom Yum“ sriuba su vištiena, krevetėmis ir makaronais
Reikalingi ingredientai:
- 10 krevečių;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 200 g rudųjų pievagrybių;
- 250 g vištienos krūtinėlės;
- 1 v. š. kokosų aliejaus;
- 2 v. š. sojų padažo;
- 1 v. š. raudonos kario pastos;
- 400 ml kokosų pieno;
- 400 ml vištienos sultinio arba vandens;
- 100 g ryžių makaronų.
Patiekti reikės:
- aitriosios paprikos;
- 1 žaliosios citrinos;
- kalendrų lapelių.
Kaip gaminti
Svogūną ir česnaką nulupame ir pasmulkiname. Vištienos krūtinėlę supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, pievagrybius padaliname į 4 dalis.
Puode ištirpiname kokosų aliejų. Pakepiname svogūną, česnaką ir kario pastą apie porą min. Sudedame smulkintą vištieną ir pakepiname dar keletą min.
Į puodą supilame kokosų pieną, sultinį, sojų padažą. Suberiame pievagrybius, ryžių makaronus ir verdame apie 10 min.
Sudedame krevetes paverdame dar apie 5 min. Išjungiame kaitrą.
Pilstome sriubą į dubenėlius. Apšlakstome žaliosios citrinos sultimis, apibarstome smulkinta aitriąja paprika, šviežiomis kalendromis.