Kreminis sūrio tortas su moliūgais (22 cm skersmens forma)
Reikės:
- 50 g lydyto sviesto
- 250 g mėgstamų sausainių (naudojau imbierinius)
- 800 g kreminio sūrio „Philadelphia“
- 160 g grietinės
- 5 kiaušinių
- 200 g rudojo cukraus (būtinai!)
- 80 g baltojo cukraus
- 1 a. š. cinamono
- 250 g moliūgo tyrės
- 2 v. š. miltų
Kaip gaminti
Sausainius trintuvu susmulkiname iki smulkių trupinių, pilame lydytą sviestą ir sumaišome.
Torto formą išklojame kepimo popieriumi. Torto išorę apvyniojame folija keletą kartų, kad tvirtai laikytų.
Beriame sausainius į formą ir suformuojame pagrindą. Kepame 10 min. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Gaminame kremą. Į dubenį dedame kreminį sūrį ir lengvai išmaišome. Tada dedame abiejų rūšių cukrų ir cinamoną, vėl lengvai išmaišome. Dabar po vieną mušame kiaušinius, kiekvieną gerai įmaišydami.
Paskutinius sudedame grietinę, moliūgo tyrę ir miltus. Viską palengva įmaišome. Stengiamės ne plakti ar intensyviai maišyti. Kreminio sūrio pyragai to nemėgsta.
Ištraukiame torto pagrindą iš orkaitės (atsargiai, bus karšta), pilame sūrio masę ir dedame formą į didesnę kepimo skardą su vandeniu.
Kepame 175 laipsnių temperatūroje 1 val. 15 min. Iškepus paliekame orkaitėje ir neatidarome orkaitės durelių.
Po to 2 val laikome kambario temperatūroje. Kad visiškai sustintų, per naktį laikome šaldytuve.
Puošiau griliažu ir figomis.
Torto spalva ir skonis gali lengvai keistis priklausomai nuo moliūgo rūšies.
Cukraus kiekį galima reguliuoti, bet pagal šią proporciją nei per saldus, nei trūksta.