Šiuo burokėlių mišrainės receptu su manimi pasidalino Živilė. Čia labai panašus variantas, kai esu gaminusi burokėlių mišrainę su pomidorų padažu. Tiksliau, ta pati mišrainė, tik šiek tiek kitaip, nes burokėliams į draugiją pakviestos pupelės ir česnakai.
Iš nurodytos produktų normos išėjo trys 0,7 l ir penki 0,5 l stiklainiai.
Iš nurodytos produktų normos išėjo trys 0,7 l ir penki 0,5 l stiklainiai.
Burokėlių mišrainė su pupelėmis, česnakais ir pomidorų padažu
Reikės:
- 3 kg virtų burokėlių;
- 0,5 kg morkų;
- 0,5 kg paprikų;
- 300 ml aliejaus;
- 4–6 skiltelių česnako;
- 1 l virtų pupelių;
- 100 g druskos;
- 300 g cukraus;
- 150 ml acto;
- 0,5 l pomidorų padažo.
Kaip gaminti
Morkas nulupame, nuplauname ir sutarkuojame. Paprikas supjaustome nedideliais gabalėliais.
Į puodą supilame aliejų, sudedame morkas su paprikomis ir patroškiname apie 20 min.
Burokėlius sutarkuojame, česnaką pasmulkiname. Suverčiame kartu su pupelėmis į puodą. Ten pat suberiame druską, cukrų, supilame actą ir pomidorų padažą.
Viską patroškiname apie 10 min.
Mišrainę pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užsukame. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.