Man visada patinka gaminti aitriųjų paprikų troškinį, nes jį pagaminti yra tikrai paprasta. O skonis niekada nenuvilia. Man patiko ir šis troškinys ir su moliūgu, kurį supjausčiau gan nedideliais kubeliais ir troškinau, kol tapo minkštas.
Aitriąją papriką naudojau didesnę, vidutinio aštrumo. Ją pjaustant reikia būti atsargiems, nes ji gali sukelti rankų deginimo pojūtį. Tad patartina mūvėti vienkartines pirštines. Aš dažniausiai gaminu lengvai aštrų troškinį. Todėl maltos aitriosios paprikos naudoju gana nedaug.
Aitriųjų paprikų troškinį patiekiau su tarkuotu sūriu bei paskrudintu batonu.
Aitriųjų paprikų troškinys su moliūgu
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 40 min. Kiekis: 4 porcijos
Reikės:
- 400 g maltos jautienos
- 1 (400 g) pakelio konservuotų raudonųjų pupelių
- 2 (po 400 g) pakeliai konservuotų smulkintų pomidorų
- 2 st. moliūgo, supjautyto nedideliais kubeliais
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 3 skiltelių česnako, susmulkintų
- 1 vidutinio dydžio aitriosios paprikos, smulkiai supjaustytos
- 1 st. vandens
- 2 arbat. š. raudonosios paprikos
- 2 arbat. š. kuminų
- 1 arbat. š. džiovintų raudonėlių
- saujos šviežių petražolių, susmulkintų
- maltų aitriųjų paprikų pagal skonį
- druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
- alyvuogių aliejaus kepimui
- tarkuoto sūrio
Gaminimas
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Pakepinti aitriąją papriką ir svogūną apie 4–5 min. ar kol jis taps lengvai auksinės spalvos. Suberti česnaką ir jį pakepinti apie 30 s.
Suberti mėsą, sumaišyti su prieskoniais, druska. Kepti, kol ji nebebus raudona.
Supilti pomidorus, pupeles, vandenį. Viską užkaisti iki virimo. Tada suberti moliūgo gabaliukus.
Sumažinti kaitrą iki mažos ir troškinti apie 30 min. ar kol moliūgas bus minkštas.
Sumažinti kaitrą iki mažos ir troškinti apie 30 min. ar kol moliūgas bus minkštas.
Suberti petražoles, užbarstytu juodųjų pipirų ar jeigu reikia kitų prieskonių. Viską išmaišyti.
Patiekti su tarkuotu sūriu, skrudinta šviesia duona.