O kokie namai be jaukių ir skanių blynų? Žinoma, gerai nuteikiančių ir gardžiai tirpstančių burnoje. Kur pirmu smuiku griežia tobulas kremas. Kaip mano kolegė sakė, tokie pusryčiai savaitgaliui – tobuli.
Tad pristatau vėlyvuosius savaitgalio pusryčius – „Tiramisu“ blynai. Imkit ir gaminkit, nes tai tobuli blynai, kurių skonis yra iškalbingesnis už tūkstančius žodžių.
Blynai su tiramisu skonio kremu
Reikės:
- 150 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio sodos
- 2 šaukštų cukraus
- žiupsnelio druskos
- 0,75 stiklinės pasukų
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų tirpinto sviesto
Kremui:
- 200 g maskarponės sūrio
- 100 ml riebios grietinėlės
- 1 šaukšto miltelinio cukraus
- 0,5 šaukštelio kakavos
- 0,5 stiklinės espreso kavos
Kaip gaminti
Tešlai sumaišykite visus sausus ingredientus.
Kiaušinį, pasukas, tirpintą sviestą sumaišykite ir pilkite į sausus produktus. Gerai išmaišykite tešlą, kad nebūtų gumuliukų ir tešla būtų vientisa. Iškepkite keptuvėje blynus.
Kremui elektriniu plakikliu plakite grietinėlę su cukraus pudra iki standumo. Švelniai įmaišykite maskarponę į grietinėlės masę. Maišykite, kol viskas susimaišys.
Iškepusius blynus trumpam pamerkite į kavą, dėkite į lėkštę, tuomet tepkite kremo ir užberkite kakavos. Sluoksniuokite tiek, kokio aukščio blynų bokšto norite.