Vietoje cukraus čia naudojami prinokę bananai. Tad jeigu mėgstate ne tokius saldžius desertus, cukraus daugiau dėti nebūtina. Bet jeigu esate didesni smaližiai, galite pasaldinti keksiukus keliais šaukštais rudojo cukraus ar klevų sirupo.
Avižiniai keksiukai su obuoliais
Reikės:
- 2 puodelių avižinių dribsnių (galite juos pakeisti avižų arba migdolų miltais)
- 2 gerai prinokusių bananų
- 2 didelių kiaušinių
- 4 šaukštų aliejaus
- vanilės ekstrakto (nebūtina)
- a. š. citrinos sulčių
- 0,5 arb. šaukštelio sodos
- žiupsnelio jūros druskos
- 2 a. š. malto cinamono
- 2–3 obuolių, supjaustytų kubeliais
Apibarstyti reikės kelių šaukštų avižinių dribsnių arba migdolų plokštelių.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, į keksiukų formeles sudėkite popierinius „sijonėlius“.
Avižinius dribsnius sutrinkite greitaeigiu trintuvu arba virtuviniu kombainu 20–30 sekundžių, kol susimals į miltus.
Sutrinkite bananus dideliame dubenyje, supilkite į juos kiaušinius, aliejų, vanilę ir citrinos sultis. Išplakite iki vientisos masės.
Berkite sausus ingredientus – avižų miltus, sodą, jūros druską ir cinamoną ir išmaišykite, galiausiai suberkite pjaustytus obuolius ir gerai išmaišykite.
Dėkite tešlą į keksiukų formeles, apibarstykite avižiniais dribsniais ar migdolų plokštelėmis.
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30–35 minutes arba kol bandelės taps auksinės rudos spalvos, o į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištrauktas bus sausas.
Leiskite keksiukams visiškai atvėsti prieš išimant iš kepimo formos.