Verdant tokią sriubą galima papildomai dėti mėsos kukuliukų ar pjaustytų dešrelių – bus sočiau.
Burokėlių sriuba su kopūstais
Reikės:
- 0,5 kg burokėlių
- 0,5 kg kopūsto
- 2–3 morkų
- 0,5 pomidorų arba kelių šaukštų pomidorų padažo
- 0,2 kg svogūnų
- 1 v. š. cukraus
- 1 v. š. druskos
- 100 ml aliejaus
- 0,5 stiklinės vandens
- šlakelio obuolių acto (nebūtinai)
Kaip gaminti
Žalius, nevirtus burokėlius nulupkite, sutarkuokite burokine tarka. Sutarkuokite ir morkas.
Kopūstą ir svogūnus supjaustykite šiaudeliais.
Visus produktus sudėkite į puodą, užvirkite ir troškinkite apie 40 min., kol daržovės suminkštės. Dėl skonio galite įpilti šlakelį obuolių acto, tačiau tai nėra būtina.
Sudėkite į sterilius stiklainius. Kai atvės, laikykite vėsioje vietoje.
Ruošdami sriubą stiklainio turinį atskieskite panašiu kiekio vandens, užvirkite ir pavirkite kelias minutes.