Moteris su „Stiliaus“ skaitytojais pasidalijo savo ištobulintu cukinijų blynų receptu.
„Ilgokai ieškojau tokio cukinijų blynų varianto, kuris man ir mano skoniui būtų artimiausias. Pagaliau galiu ramiai gyventi ir skaitytojų teismui atiduoti savo cukinijų blynus su feta. Beje, išbandžiau tokį variantą ir su varške. Su feta man skaniau“, – šypsojosi žinoma moteris.
Cukinijų blynai su feta
Reikės:
- dviejų vidutinio dydžio cukinijų
- druskos
- dviejų kiaušinių
- 150 g fetos
- 100–150 g maltų džiūvėsėlių
- šaukštelio česnakų granulių
Cukinijas sutarkuojame, užberiame pusę šaukštelio druskos ir paliekame pastovėti cepelinams sunkti skirtame maiše apie 15 minučių. Nusunktų tarkių lieka apie 400 gramų.
Į cukinijas įmaišome kiaušinius, fetą, džiūvėsėlius, česnakų granules, beriame truputį druskos. Formuojame norimo storio blynus ir kepame alyvuogių aliejuje.