Šokoladinis burokėlių pyragas patiks net patiems išrankiausiems

2022 m. spalio 15 d. 16:25
Lrytas.lt
Receptas
Šokoladinis burokėlių pyragas patiks ne tik tikriems šokoladinių pyragų gerbėjams, bet ir sveikuoliams. Burokėliai jam suteiks drėgmės ir minkštumo, tad pyragas ilgai išliks drėgnas.
Daugiau nuotraukų (2)
Burokėlių skonio nereikia baimintis – jų visai nesijaučia. Tad tai puikus būdas į mitybą įtraukti daugiau daržovių.
Šokoladinis burokėlių pyragas
Reikės:
  • 150 g virtų burokėlių
  • 240 g kvietinių miltų
  • 100 ml bekvapio aliejaus
  • 3 kiaušinių
  • 100 g kakavos
  • 120 g rudojo cukraus
  • 0,5 a. š. sodos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Burokėlius sutarkuokite kuo smulkiau.
Kiaušinius ir cukrų išplakite, pilkite aliejų, sudėkite burokėlius, išmaišykite. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais, soda. Dėkite po keletą šaukštų į burokėlių masę ir išmaišykite.
Dėkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite apie 55–60 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Pyragą galite aplieti tirpintu juoduoju šokoladu, apibarstyti riešutais, džiovintomis ar šviežiomis spanguolėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.