Burokėlių skonio nereikia baimintis – jų visai nesijaučia. Tad tai puikus būdas į mitybą įtraukti daugiau daržovių.
Šokoladinis burokėlių pyragas
Reikės:
- 150 g virtų burokėlių
- 240 g kvietinių miltų
- 100 ml bekvapio aliejaus
- 3 kiaušinių
- 100 g kakavos
- 120 g rudojo cukraus
- 0,5 a. š. sodos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Burokėlius sutarkuokite kuo smulkiau.
Kiaušinius ir cukrų išplakite, pilkite aliejų, sudėkite burokėlius, išmaišykite. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais, soda. Dėkite po keletą šaukštų į burokėlių masę ir išmaišykite.
Dėkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite apie 55–60 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Pyragą galite aplieti tirpintu juoduoju šokoladu, apibarstyti riešutais, džiovintomis ar šviežiomis spanguolėmis.