Tokiais momentais aš labiau nei įprasta tikiu, kad genialumas slypi paprastume. Kad nežymiais ir paprastais dalykais, kurių dažnai net nepastebime ir kuriuos nuvertiname, įvykdomi dideli ir reikšmingi dalykai.
Būtinai išsisaugokite šį receptą ir savaitgalį krapštinėdamiesi po virtuvę išsikepkite.
Rekomenduoju.
Rikotos blynai
Reikės:
- 900 g rikotos sūrio
- 1 kiaušinio
- 3–4 šaukštų cukraus
- 1,5 stiklinės miltų (naudojau standartinę stiklinę) ir dar miltų blynelių formavimui
- 0,5 a. šaukštelio kepimo miltelių
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Sumaišykite rikotos sūrį su kiaušiniu, kol kiaušinis gerai įsimaišys. Suberkite cukrų ir vėl gerai maišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir sumaišykite viską į vientisą masę. Tešla turi šiek tiek lipti, bet neįkyriai. Jei reikia, įberkite dar miltų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Drėgnomis rankomis formuokite iš tešlos blynus ir apvoliokite miltuose. Kepkite keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Tiekite su norimais priedais.