Juos įdaryti galite tiek mėsa, tiek varške, tiek daržovėmis ar grybais. Pagardinkite mėgstamu padažu – ir kvieskite šeimą prie stalo.
Virtų bulvių cepelinai su manų kruopomis
Bulvių masei reikės:
- 1 kg bulvių
- 100 g manų kruopų
- 100 g bulvių krakmolo
- druskos
Įdarui:
- apie 300–400 g virtos maltos mėsos (kiaulienos, vištienos)
- svogūno
- morkos
- aliejaus
- druskos
- juodųjų pipirų
Padažui:
- rūkytos šoninės
- svogūno
- grietinės
- sviesto
- druskos
Kaip gaminti
Bulves išvirkite, sutrinkite ir atvėsinkite. Į masę įmaišykite manų kruopas ir krakmola, pagardinkite druska.
Įdarui mėsą išvirkite, sumalkite, sumaišykite su aliejuje pakepintu svogūnu ir tarkuota morka, pagardinkite druska ir pipirais.
Formuokite cepelinus ir dėkite į verdantį vandenį. Virkite apie 10 minučių.
Per tą laiką paruoškite spirgučių padažą: kubeliais pjaustytą šoninę ir svogūnus pakepinkite, kol šoninė šiek tiek išsilydys, o svogūnai apskrus. Dėkite grietinės, pagardinkite pipirais, krapais.