Minkštučiams virtų bulvių cepelinams neatsispirs nei maži, nei dideli

2022 m. spalio 13 d. 13:43
Lrytas.lt
Receptas
Jeigu mėgstate virtų bulvių cepelinus, šis receptas jums turėtų patikti. Minkštučiams ir švelnaus skonio cepelinams neatsispirs nei maži, nei dideli.  
Daugiau nuotraukų (1)
Juos įdaryti galite tiek mėsa, tiek varške, tiek daržovėmis ar grybais. Pagardinkite mėgstamu padažu – ir kvieskite šeimą prie stalo. 
Virtų bulvių cepelinai su manų kruopomis
Bulvių masei reikės:
  • 1 kg bulvių 
  • 100 g manų kruopų
  • 100 g bulvių krakmolo 
  • druskos
Įdarui: 
  • apie 300–400 g virtos maltos mėsos (kiaulienos, vištienos)
  • svogūno
  • morkos
  • aliejaus
  • druskos
  • juodųjų pipirų
Padažui: 
  • rūkytos šoninės
  • svogūno
  • grietinės
  • sviesto
  • druskos
Kaip gaminti 
Bulves išvirkite, sutrinkite ir atvėsinkite. Į masę įmaišykite manų kruopas ir krakmola, pagardinkite druska.
Įdarui mėsą išvirkite, sumalkite, sumaišykite su aliejuje pakepintu svogūnu ir tarkuota morka, pagardinkite druska ir pipirais. 
Formuokite cepelinus ir dėkite į verdantį vandenį. Virkite apie 10 minučių. 
Per tą laiką paruoškite spirgučių padažą: kubeliais pjaustytą šoninę ir svogūnus pakepinkite, kol šoninė šiek tiek išsilydys, o svogūnai apskrus. Dėkite grietinės, pagardinkite pipirais, krapais.
cepelinaididžkukuliaireceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.